top of page
  • Foto van schrijverNiels Bouwmeester - Cargo Coaching

"Bijna driekwart van alle ladingen is onjuist gezekerd"

Hieronder vind je een artikel dat recentelijk is gepubliceerd door Transport & Logistiek. Bovendien is het verschenen in het meest recente gedrukte exemplaar van het vakblad van Transport & Logistiek. Klik op de afbeelding om naar het artikel te gaan.


Premium


Goede zekering van je lading is cruciaal voor veilig en schadevrij transport. Maar volgens Niels Bouwmeester, expert in ladingzekering, is 70% van het wegtransport in Nederland onvoldoende vastgezet. "Het belang wordt onderschat, maar de gevolgen kunnen enorm zijn.”

Training EN12195-1 CTU code container ladingzekering

Als ladingzekeringexpert is Niels Bouwmeester erkend lid van de Europese logistieke veiligheidsvereniging EUMOS. Behalve eigenaar van Cargo Coaching is hij ook docent lading zekeren aan de Politieacademie en verzorgt hij trainingen voor chauffeurs. Daarnaast werkt hij bij Imbema Transport & Logistiek.


Het correct zekeren van lading houdt in dat deze op de juiste manier wordt vastgezet in het voertuig, zodat het niet kan verschuiven of van het voertuig kan vallen. De gevolgen van onjuist vastgesjorde lading kunnen volgens Bouwmeester ernstig zijn. "Dit kan niet alleen schade toebrengen aan het voertuig of de lading, maar ook gevaar opleveren voor de chauffeur en andere weggebruikers. Jaarlijks vinden er meer dan 1.500 ongelukken met vrachtverkeer plaats als gevolg van incorrecte ladingzekering. Dit komt vaak door verkeerd gebruik van spanbanden, overbelasting van sjor-ogen en gebrek aan kennis over de juiste zekeringstechnieken. Het is daarom van groot belang om meer aandacht te besteden aan verbeterde ladingzekering en veiligheid op de weg. Een grondige bewustwording en opleiding zijn essentieel om het aantal ongelukken te verminderen en een veiligere transportomgeving te creëren."Als je het volledige artikel wilt lezen, kun je me daarover een bericht sturen.


Niels Bouwmeester87 weergaven

Comentarios


Code 95 Antislipmatten Rekenhulp ladingzekering Rekenhulp spanbanden Rekenhulp lading zekeren Niels Bouwmeester Cargo Coaching Code 95 lading zekeren ladingzekering specialist ladingzekering Ladingzekerheid Code 95 Calculator ladingzekering Ladingzekering calculator Spanbanden Sjorbanden Neerbinden Neersjorren Code XL EN12642 Sjorogen Wetgeving ladingzekering Neerzekeren Spanriemen Eumos 40509 Eumos 40511
bottom of page