top of page
  • Foto van schrijverNiels Bouwmeester - Cargo Coaching

Eumos 40509 - Laat door Cargo Coaching uw laadeenheden testen en certificeren!


In ons buurland België is de normering EUMOS 40509 (al sinds 2018) geïmplementeerd in nationale wetgeving. Verladers én verpakkers zijn nu samen verantwoordelijk voor het stabiel uitvoeren en zekeren van een palletlading.

Wanneer zaken niet aan de normering voldoet zal dit als een “gevaarlijke” inbreuk worden beschouwd met een onmiddellijk inning, dit betekent €1.000. Ook kan het zijn dat er een einde gesteld moet worden aan de overtreding. Het is dus heel aannemelijk dat er immobilisatie van het voertuig volgt tot wanneer geen testverslag kan worden voorgelegd.

In Nederland is het enkel een norm en geen wetgeving, maar indien een controleur een internationaal voertuig controleert kan wél de technische controle richtlijn 2014/47 van toepassing zijn. Hierin kan de controleur refereren aan de toepasselijke normering EUMOS 40509, de testmethode van de stijfheid van de laadeenheid.

De stabiliteit van laadeenheden wordt bepaald aan de hand van een versnellingstest conform EUMOS 40509. Hierbij wordt de lading aan een versnelling onderworpen tussen 0 en 0,8g. De resultaten worden beoordeeld volgens de EUMOS 40509. Voldoen de resultaten aan de eisen van de EUMOS 40509, dan wordt er een certificaat opgesteld. Dit certificaat kan voorgelegd worden aan de politie of aan verzekeringsmaatschappijen om de ‘deugdelijkheid’ van de transportverpakking aan te tonen.


Eumos 40509 testen uit laten voeren in samenwerking met een Eumos Qualified Expert


Cargo Coaching - Niels Bouwmeester is officieel erkend als Eumos Qualified Expert.

Wij weten hierdoor als geen ander hoe u laadeenheden zo stabiel mogelijk kunt creëren; of het nu op de weg gaat, tijdens intern transport, in warehouses of productiefaciliteiten.

Ook werken wij nauw samen met gedegen partners om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Naast het leveren van een EUMOS certificaat voor uw laadeenheden kunt u bij ons ook terecht voor specialistische trainingen omtrent de gehele materie lading zekeren. Ten alle tijde is dit maatwerk en tevens beschikbaar conform Code 95 nascholing.


Een specialistisch advies kan uitkomst bieden.Veel veilige kilometers toegewenst!


Niels Bouwmeester196 weergaven

Commentaires


Code 95 Antislipmatten Rekenhulp ladingzekering Rekenhulp spanbanden Rekenhulp lading zekeren Niels Bouwmeester Cargo Coaching Code 95 lading zekeren ladingzekering specialist ladingzekering Ladingzekerheid Code 95 Calculator ladingzekering Ladingzekering calculator Spanbanden Sjorbanden Neerbinden Neersjorren Code XL EN12642 Sjorogen Wetgeving ladingzekering Neerzekeren Spanriemen Eumos 40509 Eumos 40511
bottom of page