top of page
  • Foto van schrijverNiels Bouwmeester - Cargo Coaching

Handboek Ladingzekerheid

Al meer dan drie jaar heb ik consequent elke maand een specifiek aspect van ladingzekering behandeld en heb ik mijn inzichten geprobeerd te delen. Met enige regelmaat kreeg ik het verzoek of mijn gepubliceerde artikelen ook gebundeld verkrijgbaar waren.


Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om een volledig boek te schrijven over ladingzekering, omdat ik me realiseerde dat dit onderwerp vaak wordt onderschat en over het hoofd wordt gezien, ondanks het cruciale belang ervan in de transportindustrie.


Lading zekeren is niet slechts een technische handeling; het is een kunst die vaak niet volledig wordt begrepen.

Het gebrek aan kennis over ladingzekering leidt vaak tot gevaarlijke situaties op de weg. Vrachtwagens met onjuist vastgezette ladingen veroorzaken niet alleen verkeersongelukken, maar brengen ook schade toe aan de goederen zelf. Mijn observaties motiveerden me om dieper in het onderwerp te duiken en de complexiteit ervan te begrijpen.

Ik ben me terdege bewust van het feit dat ladingzekering niet alleen draait om het naleven van theoretische regels, maar ook om het begrijpen van de unieke uitdagingen waarmee chauffeurs dagelijks worden geconfronteerd.

Boek lading-zekering

Ik heb nooit de behoefte gehad om mijn inzichten voor mezelf te houden, vandaar dat ik elke maand iets publiceerde. Ik voelde de noodzaak om anderen bewust te maken van het belang van correcte ladingzekering en hen te voorzien van de nodige kennis om het op een veilige en effectieve manier uit te voeren.


Mijn boek vormt een samenhangende verzameling van mijn kennis, ervaringen, observaties en de verhalen van individuen die ik heb ontmoet in de transportwereld.

Met het boek beoog ik niet alleen de technische aspecten van ladingzekering te belichten, maar tevens een bredere waardering te creëren voor degenen die dagelijks met dit vakgebied te maken hebben, inclusief de professionele vakmensen achter het stuur. Middels het handboek 'Ladingzekerheid' streef ik ernaar anderen te inspireren om zorgvuldigheid en aandacht te besteden aan ladingzekering, met als ultiem doel de veiligheid op de weg te vergroten en de transportindustrie te verbeteren.


Mijn uitgebreide boek over ladingzekering, dat maar liefst 293 pagina's telt, biedt gedetailleerde ondersteuning bij het implementeren van doeltreffende ladingzekering met zinvolle beveiligingsmethoden, vereenvoudigde en complexe berekeningen, en een nauwkeurige inschatting van de mogelijkheden van transport en zekeringsmiddelen.

Bovendien zijn veel van mijn reeds gepubliceerde artikelen in het boek verwerkt door middel van QR-codes.


Het Handboek Ladingzekerheid is veelzijdig inzetbaar, zowel als praktische hand-out tijdens cursussen zoals Code95, alsook als naslagwerk voor diverse andere opleidingsdoeleinden, voor verladers en afzenders, en bij handhaving op ladingzekering.


Ik ervaar enige spijt dat dit boek voor mij nu afgesloten is; het samenstellen, vormgeven en schrijven ervan heeft me veel plezier gebracht. Speciale dank gaat uit naar mijn vrouw, Jorien, en mijn drie kinderen, Puck, Evi en Lot.


Het boek is vanaf nu verkrijgbaar via trainingsboeken.nl, verloopuitgeverij.nl, Bol.com en alle boekhandels onder vermelding van ISBN: 978-90-9038232-6

Code95 lading-zekeren syllabus

Een specialistische training lading zekeren kan uitkomst bieden.Veel veilige kilometers toegewenst!Niels Bouwmeester84 weergaven

Comments


Code 95 Antislipmatten Rekenhulp ladingzekering Rekenhulp spanbanden Rekenhulp lading zekeren Niels Bouwmeester Cargo Coaching Code 95 lading zekeren ladingzekering specialist ladingzekering Ladingzekerheid Code 95 Calculator ladingzekering Ladingzekering calculator Spanbanden Sjorbanden Neerbinden Neersjorren Code XL EN12642 Sjorogen Wetgeving ladingzekering Neerzekeren Spanriemen Eumos 40509 Eumos 40511
bottom of page